Placinta de dovleac

de liana_geicu in Prajituri, 15 Noi 2009 | 21988 vizualizari

 

un desert bun de te lingi pe degete...

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca apa/sifon/lapte
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 g)
  • 700 g dolveac razuit
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 1/2 pachet margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac:

Se framanta o coca mai moale si se imparte in doua foi si se intind cat mai subtiri.

Dovleacul se taie in bucati mai mici si se razuieste.Se caleste putin ca sa se inmoaie cu margarina si zaharul.

Tava se unge si se tapeteaza cu hartie de copt unsa. Se intinde prima foaie, se pune in tava si se aseza dovleacul peste care se presara putin scortisoara. Se intinde si a doua foaie si se asaza peste dovleac.  Se taie patratele inainte de a fi bagata la cuptor.

Se baga in cuptorul incins si se lasa la foc mediu pana devine aurie. (aprox 35 min)

Cand scoatem placinta din cuptor o acoperin cu un prosop umed, astfel foaia va fi mai moale. Apoi o pudram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

liana_geicu 1

18.11.2009, 22:59

nu stiam ca pune dovleacul crud, cert este ca face cea mai buna placinta de dovleac si cea mai buna paine la test

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:12

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino